Φτιάξε καραμέλα γάλακτος με 1 συστατικό

Πιο εύκολα δεν γίνεται.  Μια κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα είναι αρκετή για να φτιάξετε καραμέλα γαλακτος.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα. 
 
Το αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 3ώρες. 
Αν θέλετε κάντε καμία τρυπούλα, μην ανατιναχτεί η κονσέρβα (δεν ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος, εγώ πάντα το φοβάμαι).
Αν το αφήσουμε μια ώρα ακόμα θα έχουμε πιο σφιχτή καραμέλα.

Ανοίξτε την κονσέρβα, μόνο αφού κρυώσει αρκετά.  



Θα έχετε έτσι μια υπέροχη καραμέλα για παγωτό, milkshake και γενικά για τα γλυκά σας!!


Δοκιμάστε το!



Αν θέλετε να κρατήσετε στους σελιδοδείκτες σας (αγαπημένα), τη συγκεκριμένη ανάρτηση για να την βρίσκετε εύκολα όποια στιγμή θέλετε πατήστε  στο πληκτρολόγιό σας  Ctrl και D ταυτόχρονα.



18 σχόλια:

Unknown είπε... [Απάντηση]

Αχχχ! Το πήρε το μάτι μου κάπου πριν από κανά δυο μήνες! Έσπευσα να αγοράσω το ζαχαρούχο και είναι ακόμη στο ντουλάπι μου! Περιμένει! Θα το κάνω που θα παέι;;;

Makrina Zografou είπε... [Απάντηση]

na kseres poso mou areseiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!8elo na to dokimasooooooooooooo!!!
na se rotiso kati poia einai i pio eukoli suntagi gia sapounaki?
aaaaaaaaaaaa exeis kai vraveioooo!an 8eleis perna na to pareis...

Kiki Aposeki είπε... [Απάντηση]

Ααααα!!! Και νηστεύουμε βρε παιδί μου!!! Ξεσηκώθηκα για τα καλά!!!! Να έχεις ένα γλυκό απόγευμα!!!

Φιλία είπε... [Απάντηση]

Τι ωραίο γλυκάκι και για τη "φαγού" την εγγονή μου τη Θοφία, όταν με επισκέπτεται!!!! Θα το κάνω οπωσδήποτε, ευχαριστούμε...
Φιλιά πολλά

jenny είπε... [Απάντηση]

Μου κάνεις ζημιά! Νηστεύουμε τώρα ! Αν το κρυώσω σε καλούπια παίρνω τις γνωστές καραμέλες που μου αρέσουν πολύ?????? Είσαι τέλεια μπράβο! Θα πειραματιστώ μετά το Πάσχα αλλά αν ξέρεις κάτι πες μας. Πολύ σε ευχαριστώ για αυτή σου την ανάρτηση. και για πολλές άλλες!!!!!!!!!!!!

mia είπε... [Απάντηση]

Nαι ναι το έχω κάνει ...είναι υπέροχο!!!!

Fanypap είπε... [Απάντηση]

Αλήθεια;;!!!δεν το ήξερα!!!θα το δοκιμάσω!!!φιλάκια.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Makrina Zografou
Η πιο εύκολη συνταγή για σαπούνι είναι αυτή που δίνω εδώ http://xeiropoihma.blogspot.com/2011/11/blog-post_3032.html (Φτιάξε αγνό σπιτικό σαπούνι)
Σ΄ ευχαριστώ για το βραβείο έρχομαι να το παραλάβω!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Kiki
Κρατήσου κρατήσου, μετά το Πάσχα!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

@jenny
Επειδή αυτό θα είναι πολύ καυτό δεν είναι για καλούπια (προσοχή στα εγκαύματα ε!!). Πρέπει να βρεις μάρμαρο ή μεταλίκι επιφάνεια να το απλώσεις και αφού αρχίσει να κρυώνει λίγο, το κόβεις σε κομμάτια. Αλλά για να σφίξει πρέπει να βράσει παραπάνω ώρα. Αν όμως βράσει για πολλές ώρες παραπάνω, σκληραίνει αρκετά αλλά πικρίζει.

Sophia είπε... [Απάντηση]

Πολλά φιλιά σε όλλες!! καλή σας ημέρα

showgirl είπε... [Απάντηση]

Το έχω φτιάξει και πραγματικά είναι υπέροχη καραμέλα!!!!!!!!!!!!11

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Τελικά δεν κατάλαβα , πόσες ώρες αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να βράσει 3 ή 4 ;

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Ανώνυμος
"Το αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 3ώρες". "Αν το αφήσουμε μια ώρα ακόμα θα έχουμε πιο σφιχτή καραμέλα".

dimitra είπε... [Απάντηση]

bravo gia ola...otan anoixoume tin konserva epeita thelei psigeio mesa se gialino vazaki..

dimitra είπε... [Απάντηση]

oso meinei vevaia...an meinei

Sophia είπε... [Απάντηση]

@dimitra
Καλή σου ημέρα. Ναι καλό είναι να μπει στο ψυγείο.

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Ειναι το βασικο συστατινο για το banoffee. Katαπληκτινο γλυκο! Δοκιμαστε το.
http://www.hungrymonk.co.uk/banoffi_pie/

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...