Φτιάξε σπιτικό παγωτό βανίλια

Καθώς το Καλοκαιράκι είναι εδω και Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν υπάρχει, δεν θα μπορούσα να μη σας δώσω την αγαπημένη μου συνταγή για παγωτό. 
Εύκολη γευτική και με λιγα υλικά.



Η γεύση του θυμίζει πολύ τα αγαπημένα παγωτά μηχανής. 
Όσο για την υφή του… αυτό είναι στο χέρι σας. 
Θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοώ.










Πάμε στα υλικά:
300ml. Κρέμα γάλακτος
300ml. γάλα  
100gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
** Η κρέμα γάλακτος και το γάλα, εναλλακτικά μπορεί να είναι light.  





Διαδικασία:
  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να γίνει σαντιγί. Γύρω στα 10 λεπτά θέλει, αν το γυρίσετε στη γρήγορη σκάλα.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ
  • και το γάλα
  • Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Τώρα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη.

Προσοχή δεν τελειώσαμε εδώ.

Για να δώσουμε στο παγωτό βελούδινη και κρεμώδη υφή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:
  • Αφού έχει μείνει στην κατάψυξη  40 λεπτά, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ ή το ραβδωτό μίξερ χειρός αν διαθέτουμε έτσι ώστε να σπάσουν όλα τα μικροσκοπικά παγάκια που έχουν σχηματιστεί (κυρίως κοντά στα τοιχώματα του σκεύους σε αυτή τη φάση).
  • Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία τώρα ανά 30 λεπτά, άλλες 3 ή 4 φορές. Όσο περισσότερες φορές και όσο καλύτερα καταφέρουμε να σπάσουμε τους μικροκρυστάλλους πάγου, τόσο πιο κρεμώδη υφή θα έχει το παγωτό μας.
Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό θα ήταν να είναι σχετικά ρηχό. Φυσικά τόσο όσο να μπορούμε να δουλεύουμε με το μίξερ. 



Πιστέψτε με θα γίνει ανάρπαστο. 
 


 ____ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ_____

Φτιάξε καραμέλα γάλακτος με 1 συστατικό

Φτιάξε Χειροποίητη ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ή αλλιώς nutella

Ας φτιάξουμε μπολάκια από σοκολάτα

Μείγμα για ζεστή σοκολάτα

 

 

 

21 σχόλια:

Makrina Zografou είπε... [Απάντηση]

8a to ftiakso oposdipote molis ftiaksei o kairos giati o natras mou trelenete gia pagoto vanilia???mporo na rotiso kati mporo na psos8eso k alla mesa
opos mastixa ?
kai poso pagoto ginete me auta ta ulika???
ax teleio fainete k aploooooooooooo!!!!!!!!!!

Αναστασία είπε... [Απάντηση]

Φαίνεται εξαιρετικό και τι υπέροχη υφή που έχει!!! Εγώ δεν το καταφέρνω ποτέ αυτό...

SPYRIDOULA είπε... [Απάντηση]

Τέλειο φαίνεται!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

Taelia είπε... [Απάντηση]

Τέλειο φαίνεται!!! Δεν τα καταφέρνω καλά με την υφή του παγωτού.. νομίζω γιατί δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να το βράζω και να το ξαναχτυπάω!! Μια δοκιμή την αξίζει και με το παραπάνω πιστεύω!

αχτίδα είπε... [Απάντηση]

Πολύ όμορφο και λύση για το σπίτι και τα παιδιά.Μόλις γύρισα από τη κόρη μου και είδα που έδινε παγωτά ξυλάκι με σοκολάτας περίβλημα στα παιδιά της κατασκευασμένα απο την ίδια..Με τρία μικρά φαντάσου πόσα θα αγόραζε την εβδομάδα.

jenny είπε... [Απάντηση]

Μιαμ!μιαμ! Θέλω και τριμένο φουντούκι και σιρόπι σοκολάτας και θέλω και κομμάτια φράουλας πεταμένα πάνω και θέλω και ροδάκια βατόμουρου και ...αχ! θα το κάνω τη Δευτέρα!~ τώρα όμως που δεν έχω κρέμα γάλακτος τι να κάνω? να ορμήξω στην εικόνα σου? ουφ! πάλι φάτε μάτια ψάρια! Ευχαριστώ για τη συνταγή και για την εικόνα αφού μ΄ αυτήν θα βολευτώ απόψε!!!!!!!!!Φιλιά πολλά!

Konstantina X. είπε... [Απάντηση]

Μιαμ!!! Θα το δοκιμάσω... Μπορώ να βάλω μέσα και λίγο κακάο;;; Φιλιάαάά

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Makrina Zografou
Λες και είσαι μέσα στο μυαλό μου!!! Αυτό ακριβώς θα κάνω με την επόμενη δόση, θα βάλω μαστίχα. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ότι θες κομμάτια φρούτου ξυρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας...΄Οσο για το πόσο παγωτό γύνεται, όσο και το άθροισμα των υλικών, γεμίζεις δηλ. μια σαλατιέρα.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Αναστασία
Καλή σου ημέρα Αναστασία και καλή εβδομάδα!! :)

Sophia είπε... [Απάντηση]

@SPYRIDOULA
Οπωσδήποτε!! Καλήμέρα και καλή εβδομάδα!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Taelia
Ναι πραγματικά αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις το παγωτό σου σαν τα "αγωραστά". Καλή σου ημέρα!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

@αχτίδα
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, μπράβο της!! Και ειδικά αν βοηθούν στη διαδικασία και τα παιδιά.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@jenny
Έφτασεεεεεεε!!!!!!!!!!!! χα!! χα! μ' εκανες και γέλασα!! υπομονή μέχρι αύριο! καλή σου ημέρα!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Konstantina X.
Φαντάζομαι πως ναι, αν και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει με κακάο ποτέ και δεν μπορώ να σου πω αναλογίες.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Pepi είπε... [Απάντηση]

Πολύ δροσερό και εύκολο ! Θα το δοκιμάσω και σε παραλλαγές (πχ με μαστίχα κλπ) ! Καλή εβδομάδα να'χεις! Και πάντα τέτοια να μάς σερβίρεις!! Φιλιά!

wabini είπε... [Απάντηση]

Ωραιο και το παγωτό σου αλλα και το site σου. εχει ενδιαφερουσες ιδεες. μπραβο!!

Άννα Γεωργίου είπε... [Απάντηση]

Γειά σας,

Καλή μας βδομάδα. Συγχαρητήρια για το υπέροχο μπλοκ. Καταπληκτική δουλειά και συνταγές. Εκπληκτική συνταγή και αυτή του παγωτού βανίλιας. Την δοκίμασα πριν λίγες μέρες. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σας αλλά κάπου θα έκανα κάποιο λάθος φαίνεται καθώς ενώ κτύπησα ανά 30 λεπτό, μετά το πρώτο 40λεπτο, το μίγμα μου για 4 φορές και πάλι είχε κρυσταλλάκια, δεν ήταν μαλακό αλλά γευστικότατο. Το τοποθέτησα σε μεταλλικό σκεύος χωρίς κάλυμμα. Τι λέτε να έπαιξε ρόλο;; Είμαι αρχάρια σ' αυτά και εκ φύσεως τελειομανής. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Αναμένω την απάντησή σας.

Άννα απο Κύπρο.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Άννα Γεωργίου
Καλησπέρα Άννα, το μεταλλικό σκεύος βοηθάει στο να παγώσει πιο γρήγορα το παγωτό. Επίσης, κατάψυξη από κατάψυξη διαφέρει, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που έχεις να κάνεις την επόμενη φορά, είναι να προσαρμόσεις μερικά πραγματάκια. Μείωσε το χρόνο, δήλ. ξεκίνα το πρώτο χτύπημα στα 20 λεπτά και μετά κάθε 15 λεπτά, μπορείς αν θες να προσθέσεις λίγο παραπάνω κονιάκ. Καλό βράδυ καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια και φιλιά πολλά στην αγαπημένη μας Κύπρο!

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

ΜΠΟΡΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ν ΒΑΛΩ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ H GARNI?????

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

γίνεται εξίσου καλό και σε παγωτομηχανή?

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Evala kai indokarudo alla den mou ginete santigi giati?

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...