Βάψε τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο και χωρίς βαφές

Κι όμως υπάρχει οικολογική, οικονομική και προπάντων φυσική  λύση και για το "βάψιμο" των μαλλιών μας.

Η φύση γνωρίζει τις ανάγκες μας και μας εξοπλίζει με το θησαυρό της. Αρκεί, να γνωρίζουμε τον τρόπο. 

Με απλά και φυσικά υλικά μπορούμε να χρωματίσουμε ή να αναδείξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, χωρίς να καταφύγουμε στα χημικά σκευάσματα.  

Για κόκκινο χρώμα

Κόκκινα φρούτα. 

Πάρε ό,τι κόκκινο φρούτο έχεις εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα, ακόμη και πατζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό. Όσο πιο κόκκινο το νερό τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Χρησιμοποίησε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλένεις τα μαλλιά σου. Όχι, δεν θέλει ήλιο, ούτε ξέβγαλμα. Σιγά – σιγά, θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν αποκτήσει κατακόκκινες λαμπερές ανταύγειες!

Λουλούδια. 

Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξε μέσα μια χούφτα κόκκινα ροδοπέταλα ή πέταλα από κόκκινα γαρύφαλλα. Αφού βράσουν, άφησέ τα δύο περίπου ώρες στο νερό για να το χρωματίσουν αρκετά και ξέβγαζε με αυτό το μίγμα τα μαλλιά σου μετά από κάθε λούσιμο. Σύντομα θα σου δώσει έντονες κόκκινες ανταύγειες!

Κανέλα. 

Ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα. Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυ και να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει. Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.

 

 

 

Για καστανό & Μαύρο χρώμα

Καφές ή μαύρο τσάι. 

Ανακάτεψε μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα με μισή κούπα δυνατό καφέ στιγμής. Άφησε το μίγμα μία περίπου ώρα στα μαλλιά σου και έπειτα μπορείς να λουστείς. Όσο περισσότερο διάστημα βάζεις καφέ τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου. Εάν σταματήσεις να βάζεις, θα παρατηρήσεις ότι το χρώμα θα επανέρχεται στο αρχικό.

Κακάο. 

 

Κάθε φορά που λούζεσαι, αναμιγνύεις ½ κουταλάκι του γλυκού κακάο με τη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις. Τρίβεις καλά και ξεβγάζεις. Σύντομα, θα δεις λαμπερές καστανές ανταύγειες ενώ όσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο σκούρο θα γίνεται.

Καρυδιά. 

Ο ζωμός από τα φύλλα καρυδιάς βοηθάει να δυναμώσουν και να λάμψουν τα καστανά μαλλιά. Βράστε τα και λουστείτε στο τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας ή έχετε το σε vaporisater και ψεκάστε όποτε θέλετε να τους δώσετε μια ανάσα ξεκούρασης.

 

 

 

 

Ξύδι και σάλτσα σόγιας. 

Χρειάζεσαι μισή κούπα από το καθένα και αφού τα ανακατέψεις καλά, ξεβγάζεις με αυτό το μίγμα τα μαλλιά σου, μετά από κάθε λούσιμο. Η έντονη μυρωδιά δεν μένει στα μαλλιά αφού στεγνώσουν, ενώ το αποτέλεσμα είναι αθροιστικό. Όσο το χρησιμοποιείς τόσο σκουραίνουν.

Φασκόμηλο. 

 

Πρόκειται για τον πιο «απαλό» τρόπο να σκουρύνεις μερικούς τόνους τα μαλλιά σου σε περίπτωση που δεν θέλεις έντονα μαύρο χρώμα. Βράσε αρκετό φασκόμηλο σε λίγο νερό και ψέκαζε με αυτό το μίγμα τα μαλλιά σου καθημερινά. Τις ημέρες που λούζεσαι, ψέκασέ τα μετά το λούσιμο και μην τα ξεβγάλεις. Θα δεις υπέροχο χρώμα αλλά και λαμπερότερα τα μαλλιά σου.

Δαφνόφυλλα.

Βράστε  φρέσκα δαφνόφυλλα και λούζετε τα μαλλιά σας για 15 συνεχόμενες μέρες με το αφέψημα. Αν θέλετε να σκουρύνουν παραπάνω, τότε συνεχίστε να λούζεστε περισσότερες μέρες.

 

 

 

 

Δεντρολίβανο.

Δίνει λάμψη και ζωντανεύει τα μαύρα μαλλιά. Λούζεστε με το αφέψημα του, για όσο χρόνο κρίνετε απαραίτητο για τα μαλλιά σας.

Για φυσικές ξανθές αντάβιες

Χαμομήλι. 

Λούζετε συχνά τα τα μαλλιά σας με αφέψημα από χαμομήλι. Όταν είστε στο μπάνιο να ξεπλένετε το τελευταίο χέρι από το σαμπουάν σας με χαμομήλι. Επίσης όταν είστε στην θάλασσα μπορείτε να βάλετε μέσα σε ένα vaporisater βρασμένο χαμομήλι μαζί με λίγες σταγόνες από λεμόνι και κάθε φορά που θα βγαίνετε από την θάλασσα, ψεκάζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Έτσι και θα τα ξεπλύνετε από το αλάτι και ο ήλιος με το χαμομήλι θα δώσει μια πιο ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά.

Λεμόνι. 

Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει, μπορεί να ανοίξει δύο και τρεις τόνους το χρώμα των μαλλιών μας, ειδικά εάν συνδυαστεί με ήλιο. Ακόμη και το χειμώνα μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί τα μαλλιά μας να μην είναι μαύρα και να μην βιαζόμαστε για άμεσο αποτέλεσμα. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε φυσικό χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας για μία περίπου ώρα. Σταδιακά, θα δείτε το χρώμα τους να ανοίγει. Ενδέχεται προτού τα ξανθύνει να βγάλει ένα ελαφρύ πυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Συνεχίστε κανονικά για μερικά ακόμη λουσίματα και θα δείτε ότι θα φύγει φέρνοντας λαμπερές ξανθές αποχρώσεις.

Ξύδι. 

Ένα φυσικό προϊόν, που όχι μόνο ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών, αλλά δίνει λάμψη και δύναμη στα μαλλιά. Μία μεγάλη κούπα (άσπρο κατά προτίμηση) ξύδι πριν το λούσιμο για μία ώρα ή για λίγο, πριν το τελευταίο ξέβγαλμα και σύντομα θα δείτε τις πρώτες ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Σε συνδυασμό με ήλιο δίνει γρηγορότερα αποτελέσματα. Μην φοβάστε την μυρωδιά του ξυδιού. Με ένα καλό ξέβγαλμα "δεν θα πάρει κανείς μυρωδιά!"

Για κάληψη λευκών

Φτιάξε ένα δυνατό τσάι από φασκόμηλο και δεντρολίβανο. Βράσε αρκετή ποσότητά τους σε ένα κατσαρολάκι και έπειτα κράτησε το μίγμα στο ψυγείο σου. Μπορείς να ψεκάζεις τα γκρίζα μαλλιά σου, τις ρίζες ή τα σημεία με τις άσπρες τρίχες, δέκα λεπτά πριν από κάθε λούσιμο. Δεν θα δεις αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα αλλά πάνω στη βδομάδα θα διαπιστώσεις ότι θα επανέρθει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σου. Συνέχισε να το κάνεις για όσο διάστημα θέλεις, καθώς πρόκειται για μια πρώτης τάξεως μάσκα!

Εάν θέλεις πιο σκούρο αποτέλεσμα, θα χρειαστείς καφέ στιγμής, μαύρο τσάι ή μαύρο πιπέρι που θα βράσεις σε λίγο νερό έως ότου γίνει το χρώμα που θέλεις. Ανάμιξέ το με λίγο έλαιο ευκαλύπτου, περίπου 2- 3 κουταλάκια του γλυκού. Άφησε το μίγμα ένα βράδυ να «δέσει» και πέρασε με αυτό τις τούφες που θέλεις να σκουρύνεις ή σε όλα τα μαλλιά σου ώστε εκτός από το βάψιμο των γκρίζων, να αποκτήσουν και λάμψη!



πηγή:www.sheblogs.eu

27 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε... [Απάντηση]

πολύ ενδιαφέρον... τόσο όμορφα υλικά για την ομορφιά μας!!! καλή χρονια, φίλη μου!! με υγεία το 2014!!!

- spoonstories- είπε... [Απάντηση]

Μικρή μου έκανε η μαμά μου ξέβγαλμα με χαμομήλι και όντως είχε αποτέλεσμα. Βέβαια το έκανα για χρόνια και η βάση μου ήταν είδη ανοιχτή. Τώρα θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό που προτείνεις για να καλύψω τα λευκά που σιγά σιγά εμφανίζονται! Όταν θα έρθουν θα είμαι προετοιμασμένη!! Φιλιά

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Υπαρχει καποιος φυσικος τροπος για να γινουν προσωρινα τα καστανοξανθα μαλλια μπλε??

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Πως γίνετε να κανω τα μαλλιά μου μπλε χωρίς βαφές με φυσικό τρόπο????

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Για κόκκινα μαλλιά με φυσικό τρόπο χρησιμοποιούμε ντομάτα?

Unknown είπε... [Απάντηση]

αν ηταν τοσο ευκολο να σβησεις τα λευκα η γκριζα τοτε κανεις ανθρωπος δεν θα ειχε.μηπως δουλευετε τον κοσμο?

Unknown είπε... [Απάντηση]

αν ηταν τοσο ευκολο να σβησεις τα λευκα η γκριζα τοτε κανεις ανθρωπος δεν θα ειχε.μηπως δουλευετε τον κοσμο?

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Ειναι κριμα να υπαρχουν τοσοι βλακες που γελοιοποιουν μια τοσο καλη πρωτοβουλια.
Θα ηθελα να προσθεσω, οσες θελουν να δοκιμασουν για κοκκινα μαλλια, τις φλουδες απο κοκκινα κρεμμυδια βρασμενα.
Βαφουν τελεια τα πασχαλινα αυγα.
Γιατι οχι και τα μαλλια!

Unknown είπε... [Απάντηση]

Βρε παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:πέρασα τα μαλλιά μου που έχουν αρχίσει να ασπρίζουν με μαύρο τσαι,φασκόμηλο και δεντρολίβανο..η αλήθεια είναι πως άρχισαν να σκουραινουν τα λευκά αλλά έγιναν άγρια και περισσότερο ξηρά απ' ότι ήταν πριν..μήπως έχει κανείς την λύση ώστε και την "φυσική βαφή"να συνεχίσω και τα μαλλιά μου να είναι μαλακά όπως ήταν πριν..

Unknown είπε... [Απάντηση]

@ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΗ
Κωνσταντίνα στη συνταγή αναφέρει και έλαιο ευκαλύπτου.Το πρόσθεσες;Δεν έχω κάνει ακόμα τη συνταγή αλλά πριν το λούσιμο ζεσταίνω σε πολύ σιγανή φωτιά ελαιόλαδο για ένα λεπτό και το βάζω στις ρίζες και μετά σε όλα τα μαλλιά.Και γίνονται πολύ μαλακά.

Headnews.gr είπε... [Απάντηση]

Τίτλοι ειδήσεων σήμερα για την πιο άμεση ενημέρωση σας από τις μεγαλύτερες ελληνικές πηγές ειδήσεων

Çetin είπε... [Απάντηση]

https://bayanlarsitesi.com/
Tokat
Kastamonu
Tekirdağ
Gümüşhane
TD4D

CycloneFlash είπε... [Απάντηση]

Mardin
istanbul
Çanakkale
Antep
Elazığ
EEP2HU

Zümrüt1 είπε... [Απάντηση]

yozgat
tunceli
hakkari
zonguldak
adıyaman
İ8X

TimeStormChaser007 είπε... [Απάντηση]

görüntülüshow
ücretli show
4NC8R

SugarStarGirl61 είπε... [Απάντηση]

ankara parça eşya taşıma
takipçi satın al
antalya rent a car
antalya rent a car
ankara parça eşya taşıma
E6L0

Berna είπε... [Απάντηση]

Malatya Lojistik
Antep Lojistik
Urfa Lojistik
Sivas Lojistik
Erzurum Lojistik
T305

56CA1Nicholas68215 είπε... [Απάντηση]

B107F
Yalova Evden Eve Nakliyat
Ağrı Lojistik
Balıkesir Parça Eşya Taşıma
Bilecik Evden Eve Nakliyat
Kırklareli Parça Eşya Taşıma

1C0B3AlvaroB49D8 είπε... [Απάντηση]

2884F
Muş Evden Eve Nakliyat
Elazığ Lojistik
Düzce Lojistik
Hatay Lojistik
Malatya Lojistik

09E14Kristin5D3B8 είπε... [Απάντηση]

5A0FB
Amasya Parça Eşya Taşıma
Çerkezköy Yol Yardım
Tunceli Evden Eve Nakliyat
Kilis Lojistik
Bitcoin Nasıl Alınır
Gümüşhane Evden Eve Nakliyat
Gölbaşı Parke Ustası
Isparta Şehirler Arası Nakliyat
Ünye Fayans Ustası

56EE4MaritzaA9C72 είπε... [Απάντηση]

6D19A
order sarms
Kripto Para Borsaları
Binance Referans Kodu
buy testosterone enanthate
order trenbolone enanthate
Erzincan Evden Eve Nakliyat
order peptides
Bitlis Evden Eve Nakliyat
Binance Güvenilir mi

274B2IreneBCF8C είπε... [Απάντηση]

0BC9A
binance kod

33704Susan93223 είπε... [Απάντηση]

FD0BA
binance indirim

C1AABSerenityBF25D είπε... [Απάντηση]

7AA1E
Bitcoin Giriş Nasıl Yapılır
Bitcoin Kazanma
Kripto Para Oynama
Bitcoin Nasıl Alınır
magnet
Bitcoin Nasıl Üretilir
Paribu Borsası Güvenilir mi
Coin Çıkarma
Kripto Para Nasıl Üretilir

B32A3Jaylene01B7D είπε... [Απάντηση]

37122
chat sohbet
yabancı görüntülü sohbet siteleri
bartın en iyi görüntülü sohbet uygulamaları
Ağrı Canlı Sohbet Odası
Hakkari Sohbet Sitesi
görüntülü sohbet canlı
kırklareli sesli sohbet odası
sesli sohbet sesli chat
Batman Sohbet Chat

FA73FSamara4686D είπε... [Απάντηση]

81919
Binance Komisyon Ne Kadar
Threads Yeniden Paylaş Hilesi
Facebook Beğeni Satın Al
Mexc Borsası Kimin
Bitranium Coin Hangi Borsada
Sohbet
Threads İzlenme Hilesi
Threads Takipçi Satın Al
Paribu Borsası Güvenilir mi

B2773JoeE9C6C είπε... [Απάντηση]

DB4E2
Lovely Coin Hangi Borsada
Soundcloud Beğeni Satın Al
Shinja Coin Hangi Borsada
Tiktok İzlenme Hilesi
Luffy Coin Hangi Borsada
Okex Borsası Güvenilir mi
Threads Takipçi Hilesi
Kripto Para Oynama
Bitcoin Oynama

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...