Πιο εύκολα δεν γίνεται. Μια κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα είναι αρκετή για να φτιάξετε καραμέλα γαλακτος.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα.
Το αφήνουμε να
βράσει σιγά σιγά για 3ώρες.
Αν θέλετε κάντε καμία τρυπούλα, μην ανατιναχτεί η κονσέρβα (δεν ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος, εγώ
πάντα το φοβάμαι).
Αν το αφήσουμε μια ώρα ακόμα θα έχουμε πιο σφιχτή καραμέλα.
Ανοίξτε την κονσέρβα, μόνο αφού κρυώσει αρκετά.
Θα έχετε έτσι μια υπέροχη καραμέλα για παγωτό, milkshake και
γενικά για τα γλυκά σας!!
Δοκιμάστε το!
18 σχόλια:
Αχχχ! Το πήρε το μάτι μου κάπου πριν από κανά δυο μήνες! Έσπευσα να αγοράσω το ζαχαρούχο και είναι ακόμη στο ντουλάπι μου! Περιμένει! Θα το κάνω που θα παέι;;;
na kseres poso mou areseiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!8elo na to dokimasooooooooooooo!!!
na se rotiso kati poia einai i pio eukoli suntagi gia sapounaki?
aaaaaaaaaaaa exeis kai vraveioooo!an 8eleis perna na to pareis...
Ααααα!!! Και νηστεύουμε βρε παιδί μου!!! Ξεσηκώθηκα για τα καλά!!!! Να έχεις ένα γλυκό απόγευμα!!!
Τι ωραίο γλυκάκι και για τη "φαγού" την εγγονή μου τη Θοφία, όταν με επισκέπτεται!!!! Θα το κάνω οπωσδήποτε, ευχαριστούμε...
Φιλιά πολλά
Μου κάνεις ζημιά! Νηστεύουμε τώρα ! Αν το κρυώσω σε καλούπια παίρνω τις γνωστές καραμέλες που μου αρέσουν πολύ?????? Είσαι τέλεια μπράβο! Θα πειραματιστώ μετά το Πάσχα αλλά αν ξέρεις κάτι πες μας. Πολύ σε ευχαριστώ για αυτή σου την ανάρτηση. και για πολλές άλλες!!!!!!!!!!!!
Nαι ναι το έχω κάνει ...είναι υπέροχο!!!!
Αλήθεια;;!!!δεν το ήξερα!!!θα το δοκιμάσω!!!φιλάκια.
@Makrina Zografou
Η πιο εύκολη συνταγή για σαπούνι είναι αυτή που δίνω εδώ http://xeiropoihma.blogspot.com/2011/11/blog-post_3032.html (Φτιάξε αγνό σπιτικό σαπούνι)
Σ΄ ευχαριστώ για το βραβείο έρχομαι να το παραλάβω!!
@Kiki
Κρατήσου κρατήσου, μετά το Πάσχα!!
@jenny
Επειδή αυτό θα είναι πολύ καυτό δεν είναι για καλούπια (προσοχή στα εγκαύματα ε!!). Πρέπει να βρεις μάρμαρο ή μεταλίκι επιφάνεια να το απλώσεις και αφού αρχίσει να κρυώνει λίγο, το κόβεις σε κομμάτια. Αλλά για να σφίξει πρέπει να βράσει παραπάνω ώρα. Αν όμως βράσει για πολλές ώρες παραπάνω, σκληραίνει αρκετά αλλά πικρίζει.
Πολλά φιλιά σε όλλες!! καλή σας ημέρα
Το έχω φτιάξει και πραγματικά είναι υπέροχη καραμέλα!!!!!!!!!!!!11
Τελικά δεν κατάλαβα , πόσες ώρες αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να βράσει 3 ή 4 ;
@Ανώνυμος
"Το αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 3ώρες". "Αν το αφήσουμε μια ώρα ακόμα θα έχουμε πιο σφιχτή καραμέλα".
bravo gia ola...otan anoixoume tin konserva epeita thelei psigeio mesa se gialino vazaki..
oso meinei vevaia...an meinei
@dimitra
Καλή σου ημέρα. Ναι καλό είναι να μπει στο ψυγείο.
Ειναι το βασικο συστατινο για το banoffee. Katαπληκτινο γλυκο! Δοκιμαστε το.
http://www.hungrymonk.co.uk/banoffi_pie/
Δημοσίευση σχολίου
Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»