Το Άουσβιτς μέσα από τα σκίτσα ενός κρατουμένου

Τα σκίτσα ενός πρώην κρατουμένου του Άουσβιτς βρέθηκαν κρυμμένα σε ένα μπουκάλι, όπου απεικονίζουν ανθρώπους, παγωμένους από φόβο, να προχωρούν σαν φαντάσματα προς το θάνατο. Πρόκειται για σχέδια τα οποία αποτυπώνουν με τα πιο μελανά χρώματα τη φρίκη.

Τα συγκεκριμένα εκθέματα θα εκτεθούν σύντομα Auschwitz Memorial Museum της Γερμανίας. Το άλμπουμ θα περιέχει 22 με 32 σκίτσα που έγιναν από το χέρι όσων έζησαν τη θηριωδία.

Στο φως τα έφερε ένας φρουρός του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης και νυν μουσείου ο οποίος, μάλιστα, ήταν παλιός κρατούμενος στο στρατόπεδο του θανάτου.










Θα μου πείτε γιατί αυτή η θλιβερή ανάρτηση σήμερα…; 
Γιατί... νομίζω ότι η ιστορία αρχίζει να επαναλαμβάνεται, υπό άλλη μορφή 70 χρόνια μετά…




πηγή: εδώ



6 σχόλια:

Unknown είπε... [Απάντηση]

Καλημέρα γλυκιά μου!!!! ακριβώς όπως τα λες!!!! προσωπικά έχω ακούσει ιστορία από άνθρωπο που έζησε με την γυναίκα του στο Άουσβιτς. Έχω δει τον αριθμό στη μέσα πλευρά του χεριού του που τους είχαν βάλει στο Άουσβιτς. Μας μαρκάρανε μου είχε πει σαν τα ζώα!!! όταν τον ρώτησα αν η ιστορία με τους ανθρώπους που τους κάνανε σαπούνι ίσχυε μου είπε ναι και το χρώμα του σαπουνιού ήτανε κατακόκκινο!!! όταν τον ρώτησα που βρήκε το κουράγιο και έζησε μου απήντησε ήθελα να γυρίσω στην γλυκιά πατρίδα!!! Και να λοιπόν η Ελλάδα το 2012 που φέρνει ξανά μετά βαγίων και περικοκλάδων τον Γερμανό κατακτητή και δημιουργεί την τρίτη γενιά μεταναστών!!!!!

Maria Villioti είπε... [Απάντηση]

Εξαιρετικό ντοκουμέντο...Εντυπωσιακά κι αυτά που λέει η Βαλάντη.Ας είμαστε αισιόδοξοι κι ας μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα.Καλό μεσημέρι.

maya =^o^= είπε... [Απάντηση]

:(((( ..................................

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Βαλάντη Λακούτση
Συγκλονιστικά τα όσα λες. Νομίζω ότι ο πόλεμος και η επίθεση που μας γίνεται καθημερινά είναι προσαρμοσμένη στη εποχή. Κοντεύουμε να φτάσουμε σε πόνο το Άουσβιτς. Όσο για τη να γενιά μεταναστών εύχομαι να μη γίνει. Να παλέψουμε όλοι από εδώ. Άλλωστε, η Ελλάδα από μόνη της έχει τεράστιο πλούτο και δεν εννοώ τον ορυκτό. Εννοώ τη γη και τα όσα μπορούμε να πράξουμε. Τέλος πάντων το πήγα μακριά. Κουράγιο δύναμη και αισιοδοξία σε όλους.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@MARIA VILLIOTI
Ετσι ακριβώς Μαράκι!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε... [Απάντηση]

Συγκλονιστικό!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...