Εκτυπώστε σε κάθε επιφάνεια


Όσοι περιηγείστε στο Χειροποίητα σίγουρα νιώθετε την ανάγκη της χειροποίητης δημιουργίας. Έτσι λοιπόν νομίζω οτι το συγκεκριμένο θέμα θα σας αρέσει  πολύ. Θα έχετε σκεφτεί σίγουρα  τι καλά που θα ήταν, να μπορούσα να εκτυπώσω πάνω σε μια επιφάνεια ότι μπορεί να εκτυπώσει ο εκτυπωτής
μου...
Ή να δημιουργήσω σχέδια πάνω σε επιφάνειες χωρίς να
ζωγραφίσω, ή να τα κάνω με decoupage.
Εμένα πάντως με βασάνιζε πολύ καιρό αυτό. Ώσπου, εντελώς κατά λάθος εδω και κάποιο καιρό ανακάλυψα μια τεχνική πολύ χρήσιμη. Που όμως προϋπήρχε, μόνο που εγώ την αγνοούσα. Ας μπω στο ψητό όμως.
Εκτυπώνουμε με τον απλό ιντζεκτ εκτυπωτή μας σε χαρτί φυσικά, το σχέδιο στο μέγεθος που θέλουμε. Ας υποθέσουμε οτι αυτό το σχέδιο το θέλουμε πάνω σε μία ξύλινη επιφάνια. Π.χ. στο ξύλινο ρολόι της φωτογραφίας που είναι υπό κατασκευή ακόμα. (Το έχω αναρτήσει εδω τελειωμένο).  Τι κάνουμε; Βρέχουμε ελαφρός με ένα πινελάκι τη συγκεκριμένη επιφάνεια με οινόπνευμα (οχι μπλέ) ή βότκα ή κάτι που να περιέχει πολυ οινόπνευμα αλλά να είναι άχρωμο. Τοποθετούμε το χαρτί με το σχέδιο από την πλευρά που έχει γίνει η εκτύπωση.  Στη συνέχεια βρέχουμε το χαρτί από πάνω με λίγο οινόπνευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην γίνει μούσκεμα το χαρτί γιατί αντί για σχέδιο θα τυπώσουμε μια μουτζούρα).

Προσέχουμεόλη αυτή η
διαδικασία να γίνει με τεντωμένο το χαρτί, να μην κάνει ζάρες δηλ. Αν αφαιρέσουμε σιγά σιγά το χαρτί θα δούμε οτι έχει τυπωθεί το σχέδιο που είχαμε τυπώσει στο χαρτί πάνω στην ξύλινη επιφάνια. Φυσικά η χρωματική του ένταση δεν θα είναι ίδια. Αν δεν σας ικανοποιεί και θέλετε πιο έντονο το αποτύπωμα, μπορείτε  να περάσετε από πάνω με ενα μαρκαδόρο, ένα  λεπτό πινέλο, με ξυλομπογιά ή ότι άλλο θέλετε απλά ακλουθώντας τις γραμμές.


Πιστέψτε με είναι πολύ απολαυστική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με μερικές δοκιμαστικές προσπάθειες θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
Αυτό είναι το αποτύπωμα. Βέβαια το έχω τονίσει λίγο παραπάνω με ξυλομπογιά και μολύβι. (Το μολύβι το χρησιμοποιούμε μόνο αν από πάνω περάσουμε κάποιο βερνίκι).
Αν έχετε κάποια απορία ή αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε με. Με χαρά θα σας λύσω κάθε απορία.

9 σχόλια:

Kiki Aposeki είπε... [Απάντηση]

Καλησπέρα και καλό μήνα!!! Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι ψάχναμε να βρούμε τρόμο εκτύπωσης σε διάφορες επιφάνειες!!! Είσαι φοβερή με που ανακάλυψες αυτόν το πανέξυπνο και πολύ εύκολο τρόπο!!! Θα το δοκιμάσω και θα σ'ενημερώσω για τα αποτελέσματα... Φιλιά και καλό απόγευμα!!!!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

Καλό μήνα Kiki μου. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η ιδέα. Θα χαρώ ακόμα πιο πολύ όμως αν το δοκιμάσεις και μου πεις οτι σου πέτυχε (αν και είμαι βέβαιη γι' αυτο). Καλή επιτυχία σου εύχομαι λοιπόν. Φιλιά και καλό βράδυ.

Mania είπε... [Απάντηση]

Σοφία μου καλό μήνα!! Εχεις δοκιμάσει αυτήν την τεχνική πάνω σε μέταλλο??

Αναστασία είπε... [Απάντηση]

Πολύ χάρηκα που σε βρήκα σε μια από τις βόλτες μου! Ο τρόπος εκτύπωσης φανταστικός... δεν είχα ιδέα γι΄αυτό. Πρέπει να κάνω δοκιμή. Ελπίζω να επισκεφθείς το μπλογκοχωριό μας στο σπιτάκι μου. Μπορείς να το πάρεις! Άλλωστε του χρόνου το καλοκαιράκι εύχομαι να είμαστε καλά και να δημιουργούμε όλες μας στο μπλογκοχωριό μας. Καλό Σ.Κ.

Sophia είπε... [Απάντηση]

Καλό μήνα και σε εσένα Μάνια μου. Να κάτι που παρέλειψα να πω. Και σε ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να το διευκρινίσω.
Η επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί το τύπωμα θα πρέπει να έχει μια κάπως τραχιά επιφάνια. Σε γυαλί για παράδειγμα δεν μπορεί να γίνει. Αν όμως το γυαλί έχει αμμοβολή γίνεται. Άρα λοιπόν και σε μέταλλο μπορεί να γίνει (αν και δεν το έχω δοκιμάσει) αρκεί να έχει την κατάλληλη τραχύτητα.

Sophia είπε... [Απάντηση]

Αναστασία καλώς ήλθες στη παρέα. Μόλις επισκέφτηκα και εγώ τα δικά σου μέρη. Και με μια μικρή περιήγηση μάλλον θα γίνει από τα αγαπημένα μου. Δοκίμασε το και περιμένω εντυπώσεις!!

Κων/νος είπε... [Απάντηση]

καλησπέρα Σοφία!
Μόλις βρήκα το blog σου και είδα αυτό τον ευφάνταστο τρόπο εκτύπωσης.
Ήθελα να σε ρωτήσω, θέλω να τυπώσω πάνω σε υλικό από χαρτόκουτο (λεπτό όμως, όχι χοντρό), λες να πετύχει αυτό;
Ή μήπως έχεις υπόψη σου κάποια άλλη μέθοδο;

giasmin είπε... [Απάντηση]

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

Καλησπέρα σας,το χαρτί που εκτυπώνετε είναι ειδικο?

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...