Πατάκι μπάνιου από φελλούς για μπουκάλια

Θέλετε ένα διαφορετικό πατάκι για το μπάνιο σας, σε φυσικούς χρωματικούς τόνους, που δεν λερώνει και είναι φτιαγμένο και από ανακυκλωμένα υλικά;
Τότε έχουμε κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει! Στο craftynest.com βρήκαμε ένα Project για να φτιάξετε μόνοι σας ένα πατάκι από παλιούς φελλούς κρασιού!
Τι θα χρειαστείτε; 175 φελλούς (ιδανικά να είναι ίδιου μήκους και διάστασεων) και ένα αντιολισθητικό υλικό στο οποίο θα «πατάει» η κατασκευή σας. Από εργαλεία, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας μία επιφάνεια κοπής, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα χάρακα, ένα κοπτάκι και ψαλίδια, κόλλα, glue gun και ένα γυαλόχαρτο.

Βήμα 1: Κόψτε κάθε φελλό στα δύο έτσι ώστε να προκύπτουν 2 ημι-κύλινδροι, με μία επίπεδη και μία κυλινδρική επιφάνεια ο καθένας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας την επιφάνεια κοπής, ταξινομήστε και τοποθετήστε τα κομμάτια των φελλών έτσι ώστε να σχηματίσουν την τελική ορθογώνια επιφάνεια που θα έχει το πατάκι. Χρησιμοποιώντας το χάρακα, βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές είναι ευθείες και οι γωνίες που σχηματίζονται 90 μοιρών. Το πατάκι της εμπνεύστριας του project είχε τελικές διαστάσεις 47* 76,2 cm (αντιστοιχεί σε 10 * 35 κομμάτια φελλού).

Βήμα 3: Μετρήστε και κόψτε το αντιολισθητικό υλικό στις επιθυμητές διαστάσεις.
Βήμα 4: Μεταφέρετε σταδιακά τους φελλούς - ξεκινώντας από τις εξωτερικές σειρές και στήλες - πάνω στην αντιολισθητική επιφάνεια, κολλώντας τους έναν-ένα.  Θα χρησιμοποιήσετε το glue gun, βάζοντας μία στρώση κόλλας στην επίπεδη επιφάνειά τους και πιέζοντας στη συνέχεια το φελλό στην επιφάνεια της βάσης.
Προσοχή: Μη βάζετε μεγάλες ποσότητες κόλλας, και ιδιαίτερα μέχρι τα άκρα του φελλού, για να αποφύγετε να ξεχειλίζει περιμετρικά όταν τον πιέζετε στη βάση. Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι φελλού, καθαρίστε τυχόν πλεονάζουσα κόλλα, πριν αυτή στερεοποιηθεί, με προσοχή φυσικά μην καείτε.

Βήμα 5: Όταν έχετε ολοκληρώσει το «περίγραμμα» από το πατάκι, ξεκινήστε να μεταφέρετε και τους υπόλοιπους φελλούς για να συμπληρώσετε το εσωτερικό του. Ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράψαμε στο βήμα 4 για την επικόλλησή τους. Προτείνεται να τους τοποθετήσετε πρώτα στο εσωτερικό έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι ταιριάζουν απόλυτα- από πλευράς μεγέθους και σχήματος και μετά σηκώνοντάς τους έναν ένα να τους κολλήσετε στην επιφάνεια!
Είστε έτοιμοι!

η ιδέα πάρθηκε απο εδω

6 σχόλια:

fotolabida1 είπε... [Απάντηση]

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ SOPHIA!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΤΑΚΙ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

Sophia είπε... [Απάντηση]

Καλος όρισες fotolabida1, Χαίρομαι πολύ που σου άραισε. Πίστεψέμαι έρχονται ακόμα πιο όμορφες ιδέες. Καλή σου μέρα και καλύ βδομάδα.

Unknown είπε... [Απάντηση]

Καλημέρα!!! Supper το χαλακι!!!
Καλή βδομάδα!!!

pennie είπε... [Απάντηση]
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαίρη (Ginger) είπε... [Απάντηση]

Κι άλλη τέλεια ιδέα. Δεν φαντάζεσαι πόσους φελούς μου έχει μαζέψει ο άντρας μου τα τελευταία χρόνια. Το σπίτι περιτριγυρίζεται από διακοσμητικά βάζα γεμάτα φελούς.... τα οποία προφανώς σύντομα θ'αδειάσουν γιατί μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα.... Ευχαριστώ.

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Mary-Ginger
Α! τότε είσαι πολύ τυχερή αν τους έχεις έτοιμους και δε χρειαζεται να τους αγοράσεις. Ξεκίνα…! αν και από την ημερομηνία που έκανες το σχόλιο καταλαβαίνω ότι θα το έχεις ετοιμάσει. Περιμένω εντυπώσεις

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...