Το ΣΠΙΤΙ που χτίστηκε με 150ευρώ

 
 Είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σπίτι. Ενα στρουμφόσπίτο που μας ξυπνάει την φαντασία των παιδικών μας χρόνων. 
Η κατασκευή του κόστισε μόλις 180 ευρώ και βρίσκεται στο Oxfordshire της Βρετανίας, καθώς φτιάχτηκε από φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά. Η ίδια φιλοσοφία διέπει και την πληρωμή του ενοικίου το οποίο καταβάλλεται σε είδος, δηλαδή γάλα, καθώς η ενοικιάστρια εργάζεται σε κοντινή φάρμα.
Ο Michael Buck αφιέρωσε οκτώ μήνες για να φτιάξει το σπίτι χρησιμοποιώντας την αρχαία τεχνική χτισίματος με γήινα υλικά, το κομπ, χρησιμοποιώντας μείγμα από άμμο, πηλό, άχυρο, νερό και χώμα. 
Διδάχθηκε τη μέθοδο διαβάζοντας βιβλία και σχημάτισε τους τοίχους χωρίς καν να χρησιμοποιήσει εργαλεία, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Η οροφή βασίζεται σε ένα ξύλινο πλέγμα και καλύπτεται από άχυρο από τα χωράφια του Buck. Το σπίτι δεν διαθέτει προφανώς κεντρική θέρμανση αλλά αυτός ο τρόπος κατασκευής προσφέρει εξαιρετική μόνωση ενώ το ταβάνι είναι ενισχυμένο και με μαλλί προβάτου για να κρατά ακόμα καλύτερα τη ζέστη.
Το σπίτι ζεσταίνεται με ξυλόσομπα και ο φωτισμός γίνεται με κεριά και φανάρια. Η παροχή νερού είναι από μία φυσική πηγή που έχει εκτραπεί σε σωλήνα έξω από το σπίτι και το «φυσικό» ψυγείο είναι ένα ρηχό και προφυλαγμένο πηγάδι.

 
 Το μαγείρεμα γίνεται πάνω στην ξυλόσομπα αλλά η ενοικιάστρια έχει εγκαταστήσει και μια μικρή σόμπα αερίου μέσα στην κουζινούλα.
Όσο για την τουαλέτα, βρίσκεται σε ένα μικρό χώρο έξω από το σπίτι και αποτελείται από μηχανισμό… κομποστοποίησης ενώ το μπάνιο είναι μια μεταλλική μπανιέρα που μεταφέρεται και γεμίζει ανάλογα με τις ανάγκες.

 


 ____ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ____

Χτίζουμε τα σπίτια με τα χέρια μας 

Ηλιακός φούρνος παράγει πόσιμο νερό από θαλασσινό

 

3 σχόλια:

Φιλία είπε... [Απάντηση]

Απίστευτο;;;
Κι' όμως, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος!!!!
Φιλιά

Sophia είπε... [Απάντηση]

@Φιλία
Πόσο δίκιο έχεις;

Ανώνυμος είπε... [Απάντηση]

ΥΠΕΡΟΧΟ!

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...