Αποξηράνετε φρούτα


Τα αποξηραμένα μήλα ή πορτοκάλια δίνουν εξοχικό τόνο στις συνθέσεις μας και μπορείτε να τα προσθέσετε σε στεφάνια, επιτραπέζιες συνθέσεις, καλάθια, και σε οποιαδήποτε κατασκευή χρησιμοποιείτε φυσικά αποξηραμένα υλικά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και μόνα τους για να κάνετε διακοσμητικά, γιρλάντες και πολλά άλλα. Φροντίστε να αποξηράνετε διάφορα μεγέθη από μήλα και πορτοκάλια.




Αποξηραμένα μήλα

Θα χρειαστείτε:
μήλα, πράσινα ή κόκκινα
χυμό λεμονιού
αλάτι
μαχαίρι
συρμάτινη σχάρα
ακρυλικό σπρέι ματ
χαρτοπετσέτες

 
Κόψτε τα μήλα σε κάθετες φέτες όπως στην εικόνα, μισό εκατοστό πάχος, αφήνοντας την φλούδα. Μουσκέψτε τις φέτες για 20 λεπτά σε ένα μείγμα από δύο κούπες χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει τις φέτες τελείως με το μείγμα. Βγάλτε τις φέτες και κτυπήστε τις απαλά να στεγνώσουν με χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε τις επάνω σε συρμάτινη σχάρα που έχετε ήδη βάλει σε ένα ταψί (για εύκολη μετακίνηση) και βάλτε τις στο φούρνο στους 70 βαθμούς για 6 ώρες περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Αν αρχίσουν να κατσαρώνουν αναποδογυρίστε τις. Όταν είναι έτοιμες οι φέτες πρέπει να έχουν δερματοειδή υφή. Ψεκάστε κάθε φέτα με 2 στρώματα ακρυλικό βερνίκι, το δεύτερο στρώμα αφού πρώτα στεγνώσει το πρώτο.


Αποξηραμένα πορτοκάλια

Θα χρειαστείτε:
πορτοκάλια
μαχαίρι
συρμάτινη σχάρα
ακρυλικό σπρέι ματ
χαρτοπετσέτες

Κόψτε κάθε πορτοκάλι σε οριζόντιες φέτες, όπως στην εικόνα μισό εκατοστό πάχος. Πετάξτε τις ακραίες φέτες. Τοποθετήστε τις επάνω σε συρμάτινη σχάρα που έχετε ήδη βάλει σε ένα ταψί (για εύκολη μετακίνηση) και βάλτε τις στο φούρνο στους 70 βαθμούς για 6 ώρες περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Αν αρχίσουν να κατσαρώνουν οι άκρες τους αναποδογυρίστε τις φέτες. Όταν στεγνώσουν πρέπει να είναι εύκαμπτες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φέτες ολόκληρες ή να τις κόψετε στη μέση, ανάλογα με το που θέλετε να τις τοποθετήσετε. Ψεκάστε κάθε φέτα με 2 στρώματα ακρυλικό βερνίκι, το δεύτερο στρώμα αφού πρώτα στεγνώσει το πρώτο.

Διακοσμητικές ιδέες:

Απλά στολίδια μπορούν να γίνουν και από τα δύο είδη φρούτων τρυπώντας τα με πετονιά στην κορυφή για να μπορείτε να τα κρεμάσετε. Μπορείτε να τα τονίσετε με φιόγκο από σπάγκο ή ράφια (χορτόσχοινο).

Ένας συνδυασμός από μήλα ή πορτοκάλια ή και ανάμεικτα, με φιόγκο από ράφια κάνει υπέροχο πρόσθετο σε συσκευασίες δώρων. Δημιουργείστε τα δικά σας πρόσθετα για δώρα και χρησιμοποιείστε οικολογικό χαρτί συσκευασίας για καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.

Προσθέστε μικρές φέτες από μήλο ή πορτοκάλι σε μια ξύλινη κρεμάστρα και θα έχετε μια μοναδική κρεμάστρα.







5 σχόλια:

۞Αγγελική۞ είπε... [Απάντηση]

Καλώς σε βρήκα Σοφάκι. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το υπέροχο και γεμάτο εκπλήξεις ιστολόγιό σου. Η σημερινή ανάρτηση μου έδωσε ιδέες για καλοκαιρινες συνθέσεις και κεριά. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την επισκεψη σου στο ιστολογιο μου...

KaPaworld είπε... [Απάντηση]

Τέλεια....αρχίζω από τώρα!!η ιδεα με την κρεμάστρα με ενθουσίασε!!

Taelia88 είπε... [Απάντηση]

Τί υπέροχες ιδέες και συμβουλές! Πολύ χρήσιμες!! Καλό βράδυ να έχεις!

Φιλία είπε... [Απάντηση]

Τέλεια ανάρτηση! Την έβαλα στα "αγαπημένα" για μελλοντική χρήση!!!! Ευχαριστώ
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε... [Απάντηση]

Φοβερές ιδέες, στη Τουρκία είδα αποξηραμένα φρούτα που έμεινα με ανοιχτό το στόμα..

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...