Δες πως μαγειρεύονται τα φασόλια Ροβίτσα

Η Ροβίτσα είναι ένα είδος φασολιού. Έχει πράσινο χρώμα και είναι μικρή σε μέγεθος, περίπου σαν τη φακή. Είναι εύκολη στο μαγείρεμα γιατί δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να μουλιάσει σε νερό πρώτα [1]. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή τόσο γλυκών όσο και αλμυρών πιάτων. Έχει αρκετό σίδηρο και πρωτεΐνη και αυτό την καθιστά δημοφιλή στη χορτοφαγική διατροφή [1]. Είναι εύκολο αν τη μουσκέψουμε να βγάλει φύτρες και μπορεί να καταναλωθεί και σε αυτή τη μορφή [2]. Θα τη βρούμε και σαν ψιλό πράσινο φασόλι ή ψιλοφάσουλο. Είναι γνωστή στο εξωτερικό ως φασόλι Μουνγκ (Mung bean [3]). Καλλιεργείται ευρέως στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδική υποήπειρο και χρησιμοποιείται αρκετά στην κουζίνα τους [2]. Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και η εγχώρια ζήτηση καλύπτεται κυρίως με εισαγωγές από την Αυστραλία. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα και κάποιοι στα Καλάβρυτα (οπού το στιφάδο της ροβίτσας είναι τοπική σπεσιαλιτέ) [4]. Η ροβίτσα είναι ο καρπός από το γνωστό για τους κτηνοτρόφους φυτό Ρόβι. Στην Ελλάδα καλλιεργούνταν από τους αρχαίους χρόνους και αναφέρεται με το όνομα όροβος. Χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τα βόδια, τις κότες και τα αιγοπρόβατα [5] αλλά και για την παρασκευή αλευριού. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%... Είναι από τις πιο νόστιμες σούπες. Πολλοί όμως δυσκολεύονται στο να αφαιρέσουν τις φλούδες στο μαγείρεμα. Δείτε πόσο εύκολο είναι. 
 Πείτε μου στα σχόλια τις εντυπώσεις σας και αν το δοκιμάσατε. 




1 σχόλια:

marina vrana είπε... [Απάντηση]
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

Αναφέρεται όνομα ή ψευδώνυμο όταν υποβάλετε σχόλιο «ως Ανώνυμος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...